Ontheffing rijden in voetgangersgebied

28 dec 2023

Vanaf 1 februari 2024 is het centrum van Hoogeveen met paaltjes afgesloten voor auto’s en vrachtauto’s. Als u in het centrum woont of een bedrijf hebt, kunt u misschien een ontheffing krijgen waarmee u het gebied in kan. Vanaf 2 januari 2024 kunt u de ontheffing bij ParkeerService aanvragen. 

Ontheffing aanvragen
U kunt meestal geen ontheffing krijgen als u moet laden en lossen. Dit moet vanaf 1 februari gebeuren vanaf de parkeerpleinen en via de stegen. Alleen als u kunt aantonen dat het laden en lossen op deze manier echt niet mogelijk is, kunt u een ontheffing krijgen. Vanaf 2 januari kunnen mensen die in het centrum moeten zijn met auto of vrachtauto, een ontheffing aanvragen. Lees verder op de pagina Voetgangersgebied.

Voor hulpdiensten blijft het altijd mogelijk het centrum in te rijden. Voor houders van de Gehandicaptenparkeerkaart en marktkooplieden voor de warenmarkt geldt dat ze op dezelfde tijden als nu automatisch toegang krijgen tot het stadscentrum. Voetgangers en fietsers kunnen wel altijd het centrum in en uit.