Voetgangersgebied

Het centrum van Hoogeveen heeft een voetgangersgebied dat 24/7 is afgesloten. Alleen noodzakelijk auto- en vrachtverkeer kan hier inrijden, als zij hiervoor een ontheffing hebben. 

Hoe kunt u laden en lossen in het voetgangersgebied?

  • Wilt u laden en lossen in het voetgangersgebied? Al het (bevoorradings) verkeer kan via de stegen en pleinen de binnenstad bereiken om te laden en lossen.
  • Bij bijzondere situaties kunt u toegang (ontheffing) aanvragen.

Wat is het voetgangersgebied?

De Hoofdstraat van Hoogeveen is afgesloten met palen die staan aan de Grote Kerkstraat, de Raadhuisstraat, de Nicolaas Beetsstraat en de Van Echtenstraat. Op de Bentinckslaan (toegang Kerkplein) zijn handbediende verzinkbare palen geplaatst.

Ontheffing inrijden voetgangersgebied

Een jaarlijkse ontheffing aanvragen

Heeft u een garage in het voetgangersgebied, of levert u regelmatig producten aan winkels? Dan heeft u mogelijk recht op een jaarontheffing. Bekijk de voorwaarden en vraag een ontheffing aan.

Een tijdelijke ontheffing aanvragen

Wilt u goederen afleveren en kan dit niet op de gewone manier of heeft u werkzaamheden zoals een verhuizing, of reparatie vraag dan een tijdelijke ontheffing aan. Dit is mogelijk voor een dag, een week of een maand. Bekijk de voorwaarden en vraag een ontheffing aan.

Doorlopende ontheffingen

Voor nutsbedrijven en bedrijven die gemeentelijke taken uitvoeren is toegang mogelijk. Dit geldt ook voor huisartsen. Marktvoertuigen en houders van een GPK hebben toegang op vaste tijden. Lees hier verder.

Hoe werkt het?

Uw ontheffing is uitgegeven voor één vast kenteken. Bij de bollard staat een camera met automatische kentekenherkenning.  Uw kenteken wordt vergeleken met de database van ontheffingshouders. Heeft u een geldige ontheffing dan kunt u zorgeloos de binnenstad inrijden.